Kőműves munkálatok

Lakásfelújítás előtt áll? Vagy új ház építésén gondolkodik? A kőműves munkálatok (falak építése, bontása, vakolás) elvégzéséhez célszerű szakértelemmel rendelkező munkásokat fogadnia, hiszen ez a munka határozza meg az összes többi – asztalos, burkolási, szerelési, festési – munka alapját, így azok színvonala is nagymértékben függ a kőművestől. A kőműves az, akinek munkája során a rajzasztalon elképzelt tervből valóságos szerkezet lesz. Ő osztja fel a teret, alkotja meg a jövendő épület testét, meghatározva ezzel az őt követő többi munkás tevékenységét és az épület használóinak leendő életterét.

Mi vagyunk a tökéletes választás Ön számára, ha tapasztalt kőműves szakembereket keres!

Kőműves munkálatok, amiknél számíthat ránk:

A kőműves munkálatok elvégzéséhez célszerű szakértelemmel rendelkező munkást fogadnia, hiszen ez a munka határozza meg az összes többi munka alapját.
  • helyszíni betonozási munkák
  • új és régi építésű épületek belső falazat kialakítása
  • meglevő falazatban új nyílás kivágása
  • belső vakolási munkák elvégzése oldalfalon és mennyezeten
  • üvegtégla felületek kialakítása
  • látszó felületű rakott kő-, terméskő-, téglafalazatok és pillérek készítése

Kőműves munkálatok

Lakásfelújítás és építés előtt fontos végiggondolni, hogy milyen tereket szeretne kialakítani ingatlanában. Első lépésként a kőműves munkálatokat és betonozást szükséges megcsinálni, mely során kialakításra kerülnek a belső falazatok. Szükség esetén meglévő falakba történő új nyílások vágása sem okoz gondot egy profi kőműves csapatnak, mely után a belső vakolat felvitele következik (oldalfalak vakolása, mennyezet vakolás). Ezek a munkálatok mindig szaktudást igényelnek, így nem ajánlatos saját kezűleg nekiállni.

Miért bízza szakemberre?

Mivel a kőműves munkák adják meg a jövőbeni munkafolyamatok alapját, fontos, hogy kifogástalan legyen a kivitelezés, hiszen egy rossz alap a későbbiekben problémát okozhat, ami csúnya végeredményhez vezethet. Az egyszerűbbnek tűnő folyamatok is komoly előmunkálatokat igényelnek, ha nem akarunk később folyamatos problémákba botlani. Például egy falbontásnál elengedhetetlen megvizsgálni, hogy mely falak funkcionálnak tartópillérként, és mely falakat lehet részben vagy maradéktalanul eltávolítani.

Nyílászárók felújításakor is mindig elkél egy jó kőműves, aki megfelelő szakértelemmel végzi el a munkát, kijavítja a meglévő hibákat, és megfelelő alapot biztosít a vakoláshoz.

Vakolás fontossága

A vakolási munkálatok elvégzése is tipikusan azok a feladatok közé tartoznak, amit sokan megpróbálnak saját maguk megoldani. Az interneten található számtalan útmutató ellenére, rengeteg hibába ütközhet az, aki nem szakképzett kőműves. A használni kívánt anyagok, eszközök, felhordási és kezelési technikák eltérnek egymástól, és más-más szempontoknak kell megfelelni alkalmazásuk közben.  Ahhoz, hogy a falak tökéletesen simák és egyenletesek legyenek, kérje inkább szakembereink segítségét!

Egyedi, divatos megoldásokat keres?

A szűkös, sötét tereket megtörhetjük az egyre nagyobb népszerűségnek örvendő üvegtéglák alkalmazásával. Ha a sima falat, vagy annak egy részét üvegtéglával helyettesítjük, szabad utat engedünk a természetes fénynek, így tágabb tereket kaphatunk egy kisebb lakásban is.

Az üvegtéglák mellett egyre kelendőbbek a természetes kövekből, mint például terméskőből vagy rakott ből készült falak, melyek dekorációként is megállják helyüket. A terméskő egy rusztikusabb díszítőkő, mely letisztult, természetes stílust kölcsönöz otthonának.

Ha Ön is lakásfelújításon gondolkodik, szüksége lesz egy szakemberekből álló, profi csapatra. Forduljon bizalommal hozzánk, hiszen mi tapasztalt és szakképzett munkaerővel dolgozunk, hogy az Ön igényeit maradéktalanul kielégítsük. Ön megálmodja, mi megcsináljuk!

Kérjen tőlünk díjmentes árajánlatot!