Homlokzatszigetelés

Homlokzatszigetelés során a házak lábazati vakolatának elkészítését és a homlokzat hőszigetelését értjük. A hőszigetelés nagyon fontos, hiszen a megfelelően elkészített szigetelés megakadályozza, hogy kiszökjön házából a meleg levegő, és kisebb vagyonokat kelljen költeni a fűtési szezonban a számlák kifizetésére.

Milyen a jó szigetelés?

Milyen a jó homlokzatszigetelés? Ha megfelelően van elkészítve, megakadályozza az épület fizikai károsodását, valamint, hogy kiszökjön házából a meleg levegő.
 • Csökkenti a fűtési költségeket.
 • Megszünteti az épületszerkezetre ható hőterheléseket, melyeket a külső hőingadozás okoz.
 • Megakadályozza az épület fizikai károsodását, melyet a páralecsapódás és penészesedés vált ki.
 • A belső terek hőingadozását csökkenti, mely kedvező hatással bír a lakóklímára.
 • A fűtési energiát csökkenti, mely redukálja a károsanyag-kibocsátást.

A megfelelő homlokzati szigetelés legalább 10 centiméter vastag.  Nem érdemes a szigetelő anyagon spórolni, hiszen idővel visszahozza árát. Az általunk készített homlokzatszigetelés lehet ásványi szálas vagy habbeton, valamint polisztirol szigetelést is vállalunk.

Az alábbi homlokzatszigetelési munkákat végezzük:

 • Homlokzati hőszigetelési rendszerek felhordása ásványi szálas, polisztirol és habbeton rendszerelemekből,
 • Homlokzati díszítőelemek elhelyezése,
 • Lábazatvakolatok felhordása,
 • Falfelületek előkészítése, a kezdőprofil rögzítése
 • Polisztirol lapok felragasztása, az egységes polisztirol felület kialakítása
 • Mechanikai rögzítés, purhabozás, élvédők felragasztása
 • Üvegszövet beágyazása
 • Alapozás
 • Színvakolat felhordása

Milyen anyagból készüljön a homlokzatszigetelés?

Mielőtt kiválasztanánk, hogy milyen szigetelőanyagot használjunk a homlokzat szigetelésére, fontos az épület műszaki adottságait megvizsgálni. Ha ezt a lépést valaki elmulasztja, akár nagyobb károkat is okozhat az épületben. A nedvességáteresztő képesség fontos szempont, hiszen egy vályogház szigetelésekor, akár a falakat is meggyengítheti egy rosszul kiválasztott szigetelőanyag.

A polisztirol szigetelés a leggyakrabban alkalmazott hőszigetelési technika. Az szálas szigetelőanyagoknál jóval költséghatékonyabb megoldás, hiszen a hungarocellből készült szigetelés könnyű, így elegendő műanyag dűbeleket alkalmazni a rendszer kiépítésekor, valamint ragasztóanyagigénye is jóval alacsonyabb.

A habbeton kiváló akusztikai szigetelő tulajdonságának köszönhetően, remek szigetelő anyag forgalmasabb utak mellett. Nem csak jó hangszigetelő, de hőszigetelés terén sem csalódhat benne. Tűzálló képességének köszönhetően jó megoldás például kazán helységek szigetelésénél.

Ásványi szálas szigetelés során ásványgyapotot használunk a házak tökéletes hőszigeteléséhez. A népszerű üveggyapot új generációja, mely nem tartalmaz formaldehidet, így bio kötőanyagnak minősül. Alkalmazása sokrétű, kiváló hő- és hangszigetelő, valamint A1-es tűzvédelmi osztályba tartozik.

Az épület utólagos hőszigetelésénél az üvegszövetből készült hálók megerősítik a felületet, és jó alapot nyújt a fedővakolatnak, megakadályozza annak kirepedezését. Fontos, hogy az épület sarkainál és a nyílászárók körül elengedhetetlen az élvédő, hiszen ez védi meg a későbbiekben a sérülésektől a szigetelést.

Amennyiben Ön is szeretne fűtésszámláján spórolni a rohamosan emelkedő energiaárak mellett, hívjon minket! Munkatársaink az Ön és házának igényeihez mérten készítik el a homlokzatszigetelést, mely hosszú éveken keresztül megkíméli otthonát és pénztárcáját.

Kérjen tőlünk díjmentes árajánlatot!