Melegburkolás

A melegburkolás teszi lakásunkat igazán otthonossá, legyen az laminált padló, parketta vagy szőnyegpadló. De mi alapján válasszunk a burkolattípusok között? Melyik szobába milyen megoldás előnyös? Profi szakemberekből álló csapatunk segít a jó döntés meghozatalában.

Bár a hidegburkolás egyre nagyobb népszerűségnek örvend, még mindig nagyon sokan kedvelik és választják a melegburkolásokat is. Legnagyobb előnyük a hidegburkolással szemben, hogy jóval nagyobb a hőszigetelő képességük, kivitelezése pedig költséghatékonyabb. Hátránya, hogy gyorsabban kopik, és tisztítása is több figyelmet igényel.

Melegburkolás munkálatok, amiket elvégzünk Önnek:

A melegburkolás teszi lakásunkat igazán otthonossá, legyen az laminált padló, parketta vagy szőnyegpadló.
  • Meglévő burkolatok, parketta, hajópadló csiszolása, lakkozása
  • Szőnyegpadló, PVC javítása
  • Parketta, hajópadló, szőnyegpadló, PVC szegélyezése
  • Új burkolatok lerakása, tömörfa parketta és hajópadló szakszerű lerakása, pácolása, csiszolása, lakkozása
  • Laminált parketta, svéd padló, szalagparketta fektetése (ragasztással, vagy úsztatással)
  • Szőnyegpadló leragasztása
  • PVC burkolatok leragasztása

Milyen a jó melegburkolás?

Mint minden burkolásnál, itt is nagyon fontos, hogy a megfelelő előkészületek ne maradjanak el, hiszen ha a felület, ahová a burkolatot szánjuk egyenetlen, akkor az a későbbiekben komoly problémát jelenthet. Élettartama nagyban növelhető, ha megfelelő szakértelemmel rendelkező burkoló rakja le a lapokat, továbbá ha nem vagyunk restek a ragasztóra és egyéb összekötő anyagokra is pénzt szánni. Ezekkel nem csak tartósabb eredményt kaphatunk, de megakadályozhatjuk a víz beszivárgását az illesztéseknél, amivel elkerülhetjük a burkolatok felpúposodását is.

Melegburkolás típusai

A hideg- és melegburkolás fő különbsége a felhasznált burkoló anyagok közt rejlik. Míg hidegburkolásnál főleg ridegebb és ellenállóbb anyagokat használunk, addig melegburkolás során elsősorban szalagparkettát, laminált padlót, szőnyegpadlót, hajópadlót, pvc padlót és hasonló burkoló felületeket alkalmazunk.

A beltéri burkolás esetében először is el kell határoznunk, hogy mire fogjuk használni az adott szobát, és ahhoz igazodva kell megválasztani a hideg vagy meleg burkoló anyagokat. Azokban a helyiségekben, ahol sokat tartózkodunk, és nem munkára használjuk, érdemes a melegburkolást választani.

Miért jó a padlószőnyeg?

Válasszon padlószőnyeget, ha sokat jár-kel a lakásban, hiszen ez biztosabb talajt jelent a láb számára, nem lehet rajta könnyen elcsúszni, mint a fényes felületű laminált parkettán. Továbbá, ha nincs padlófűtése, akkor kiváló megoldás lehet, hiszen melegebb érzést nyújt a talpa számára. Nem utolsó szempont, hogy igaz nehezebben tartható tisztán, mint a parketta, mégsem igényel gyakori takarítást, hiszen kevésbé látszik meg rajta a por. Ezeknek a tulajdonságoknak köszönhetően tökéletes választás lehet gyerekszobába vagy hálószobába.

Mikor válasszon parkettát vagy laminált padlót?

Viszont, ha a családban van olyan személy, aki érzékeny a poratkára, akkor a padlószőnyeg igen kellemetlen pillanatokat okozhat, jobb választásnak tűnik a parketta. De milyen parketta, szalag vagy laminált? A legszembetűnőbb különbség a vastagságukban rejlik. Míg a szalagparketta átlagosan 1,5 cm vastag, addig a laminált padló az 1 cm-es vastagságot sem éri el. A leglényegesebb eltérés viszont az anyagjukban figyelhető meg. A laminált parketta fa mintázatú felülete igazából csak egy nyomdai másolat, ennek köszönhetően nem lehet csiszolni, így sérülés esetén az egész padlót ki kell cserélni. A szalagparkettának jóval nagyobb a kopástűrőképessége. A felső réteg rongálódása esetén 2-3 alkalommal csiszolható a parketta, tehát nem szükséges annak cseréje.

A NATDOM Épker Kft. munkatársai – több éves tapasztalattal a hátuk mögött – várják, hogy megkeresse őket. Hívjon minket, ha új burkolatot szeretne, vagy a meglévő burkolatát szeretné felfrissíteni.

Kérjen tőlünk díjmentes árajánlatot!