Festés-mázolás-tapétázás

Elkészültek a kőműves munkálatok, és már a burkoláson is túl van? Vagy csak új megjelenést szeretne lakásának? Kérje munkatársaink segítségét a festés és tapétázás során is! A megfelelő színek megválasztása teljesen új külsőt eredményezhet akkor is, ha nem tervez nagyobb felújítást. Jó tudni azonban, hogy otthonunk falai pár évente megérdemelnek egy „tisztasági festést” is, hogy az időközben megkopott és szennyeződésekkel teli falakat felfrissítsük.

Festés-mázolás-tapétázás munkálatok, amikben segítségére leszünk:

  • Elkészültek a kőműves munkálatok, és már a burkoláson is túl van? Vagy csak új megjelenést szeretne lakásának? Kérje munkatársaink segítségét a festés és tapétázás során is!Festés előtt burkolatok takarásának készítése
  • Felület előkészítése
  • Falkaparás, a régi laza festékrétegek eltávolítása
  • Alapozás, impregnálás
  • Glettelés
  • Festés
  • Takarítás

Miért hívjon szakembert, ha festeni, tapétázni szeretne?

A festés az a munkafolyamat, melyet leggyakrabban végeznek el saját kezűleg az ingatlan tulajdonosok. Remélve, hogy hatalmas összegeket spórolhatnak meg, hirtelen felindulásból a tavaszi nagytakarítás időszakában ecsetet ragadnak és nekifognak a falak mázolásának. Tapétázást tekintve már többen gondolják meg magukat, hiszen a tapéta egyenes felragasztása kicsit nagyobb kézügyességet igényel, mint a festés, de így is sokan tapétáznak saját kezűleg. A legnagyobb hiba, amit a legtöbb házi festés és tapétázás során elkövetnek az, hogy nem készítik elő a felületeket, így nem kaphatnak olyan hibátlan eredményt, mintha szakemberre bízták volna a feladatot. Egy rosszul kivitelezett festés vagy tapétázás pedig közel sem nyújt tökéletes látványt, valamint tartóssága is elmarad a szakértők munkájától.

Előkészítés fontossága

Ahhoz, hogy hibátlan eredményt kapjunk, nagyon fontos a kezelendő felületet alaposan előkészíteni. De mit is jelent ez pontosan? Először is eltávolítjuk a régi, laza festékréteget vagy lekaparjuk a tapétamaradványokat, majd a hibákat glettel javítjuk ki. Ezután következik a falak alapozása, mely javít a nedvszívóképességen, valamint a festék is szebben mutat rajta. A tartós eredmény érdekében impregnáló anyaggal vonjuk be a felületeket. Tapétázás előtt, amennyiben friss a vakolat, enyvvel készítjük elő a falakat, amivel megakadályozzuk, hogy túl sok ragasztót szívjon magába a felület.

A falak előkészítése mellett nagy figyelmet fordítunk a megfelelő eszközök és anyagok (festék, impregnáló folyadék, ragasztó) kiválasztására, hiszen az eredmény akkor lesz tökéletes, ha jó minőségű termékekkel dolgozunk. A munkafolyamatok megkezdése előtt mindig letakarjuk a burkolatokat, hogy azok a festés, tapétázás közben véletlenül se sérüljenek.

Ha nem szeretne bajlódni a korábbi tapéta lekapargatásával, a szükséges festék és tapéta mennyiség kiszámolásával, és olyan eredményt szeretne elérni, melyben évekig gyönyörködhet, bízza a NATDOM Épker Kft-re a munkát!

Kérjen tőlünk díjmentes árajánlatot!